اخبار

چرا بیشتر کسانی که آیلتس گرفته‌ن هنوز توی مصاحبه مهاجرت رد می‌شن؟

برخی از افراد هستند که با وجود گذراندن دوره‌های آموزش زبان ravaan.co و اخذ مدرک آیلتس با نمره بالا، همچنان در مهاجرت به خارج از کشور ناموفق هستند و در مصاحبه ویزا ریجکت می‌شوند.

واقعیت این است که تسلط به زبان انگلیسی و داشتن مدرک آیلتس، گرچه می‌تواند یک پارامتر بسیار مهم باشد و بالا یا پایین بودن نمره آن تأثیر زیادی روی قبولی درخواست ویزای شما داشته باشد، اما دلایل ریجکت شدن درخواست مهاجرت بسیار فراتر از همین یک پارامتر هستند و شامل موارد گوناگونی می‌شوند:

نقص مدارک و اطلاعات ارائه‌شده

رایج‌ترین علت رد شدن درخواست مهاجرت، نقص مدارک است. بدتر اینکه معمولاً سفارتخانه‌ها موارد ناقص را به متقاضیان ریجکت‌شده اعلام نمی‌کنند. بنابراین بهتر است در روند تهیه مدارک، نهایت دقت را به خرج دهید، زیرا نقایص زیر مهم‌ترین عامل رد شدن درخواست ویزا به شمار می‌روند:

  • فرم‌های رسمی پرشده با اطلاعات ناقص یا اشتباه
  • ارائه مدارک شخصی با ترجمه‌های نامعتبر
  • ارائه مدارک جعلی یا تاریخ‌گذشته
  • تکمیل نبودن مدارک مورد درخواست سفارت یا اداره مهاجرت کشور مقصد در پرونده متقاضی
  • وجود تناقض در اطلاعات مدارک مختلف ارائه‌شده
  • اظهارات غیرواقعی و دروغین از جمله تخلفات جدی محسوب می‌شوند که منجر به ریجکت شدن درخواست مهاجرت می‌گردند
  • ارائه گذرنامه جعلی یا آسیب‌دیده
  • داشتن پاسپورتی که کمتر از ۶ ماه تا تاریخ انقضای آن باقی‌مانده یا بیش از ۵ سال از اعتبار قبلی آن گذشته است
  • نداشتن دو صفحه خالی ویزا در پاسپورت متقاضی
  • ارائه دفترچه اسناد مسافرتی به‌جای پاسپورت
  • گواهی ازدواج یا تولدی غیرقانونی و نامعتبر
  • ارائه توصیه‌نامه یا نامه حمایتی جعلی و غیرواقعی

نداشتن تمکن مالی کافی

یکی از موارد مهمی که در پرونده متقاضیان مهاجرت بررسی می‌شود، تمکن مالی است. نامه تمکن مالی شما که از استعلامات بانکی به دست می‌آید، باید روشن کند که شما دارای حداقل استطاعت مالی برای تأمین هزینه‌های مهاجرت و سپری کردن یک تا دو سال (یا بیشتر) زندگی در کشور مقصد هستید.

چنانچه نتوانید تمکن مالی مورد نظر (که برای هر کشور متفاوت است) را به دفتر مهاجرت اثبات کنید، درخواست ویزای شما ریجکت خواهد شد. از طرف دیگر، ارائه نامه‌های تمکن جعلی نیز به همین نتیجه منجر خواهد شد.

نامشخص بودن هدف سفر و عدم اثبات بازگشت به کشور

نامشخص بودن هدف سفر و عدم اثبات بازگشت به کشور

مگر در کیس‌های پناهندگی (که آن هم به ندرت اتفاق می‌افتد)، افراد متقاضی مهاجرت به کشورهای خارجی باید بتوانند هدف دقیق خود را از سفر معین کرده و ثابت کنند که قصد دارند پس از رسیدن به این هدف، به کشور خودشان بازگردند.
چنانچه نتوانید هدف خود از سفر و مهاجرت کوتاه یا میان‌مدت به آن کشور را با سند و مدرک روشن کنید (به‌عنوان مثال تحصیل، کار و غیره)، درخواست ویزای شما مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت.

مهم‌ترین دلایل رد شدن درخواست ویزا ناشی از نامشخص بودن هدف سفر عبارت‌اند از:

  • عدم ارائه مدارک پذیرش تحصیلی، جاب آفر، نامه حمایتی (ساپورت لتر) یا سایر مدارک متناسب با هدف مشخص‌شده از سفر
  • نداشتن سابقه کار کافی، روابط خانوادگی قوی یا دارایی‌های کافی که بازگشت شما به کشور را تضمین کند
  • نداشتن یک برنامه سفر مشخص با تعیین محل اقامت (هتل و اقامتگاه یا اجاره و خرید خانه)
  • نداشتن یک برنامه تحصیلی یا کاری مشخص با چشم‌اندازی از آینده شغلی

عملکرد ضعیف متقاضی در مصاحبه

آزمون آیلتس تنها مصاحبه‌ای نیست که برای مهاجرت به خارج از کشور باید در آن شرکت کنید، بلکه بعد از تأیید کامل بودن پرونده، تازه وارد مرحله مصاحبه سفارت می‌شوید تا پس از یک گفت‌وگوی کوتاه، صحت داده‌های ارائه‌شده در پرونده نیز به اثبات برسد.

این مصاحبه فرصتی برای افسر مهاجرتی است تا نیت اصلی و اعتبار مدارک متقاضی را مورد سنجش قرار دهد.
چنانچه به‌صورت کامل هم به انگلیسی تسلط داشته باشید اما در طول این مصاحبه نتوانید افسر اداره مهاجرت را قانع کنید، درخواست ویزای شما رد خواهد شد.

ارائه اطلاعات نادرست یا متناقض با آنچه در پرونده ذکر شده، داشتن لحن نامطمئن و شک‌برانگیز و به‌صورت کلی عملکرد ضعیف در این مصاحبه حضوری، یکی از اصلی‌ترین عوامل ریجکت شدن درخواست مهاجرت است.

داشتن سابقه مجازات یا تخلفات مهاجرتی در گذشته

داشتن سابقه جرایم مالی یا اقدامات جنایی (سوءپیشینه) می‌تواند منجر به رد شدن درخواست ویزا شود، به همین خاطر ارائه مدرک عدم سوءپیشینه ضروری است.

چنانچه فرد پیش از این سابقه تخلفات مهاجرتی از قبیل نقض ویزای قبلی (اقامت بیش از حد مجاز) یا اخراج از کشورهای دیگر را داشته باشد، این موضوع می‌تواند تأثیر بسیار منفی روی پرونده مهاجرتی متقاضی بگذارد. در صورت وجود تخلفات مهاجرتی، قانع کردن افسر سفارتخانه نسبت به عدم تکرار این تخلفات بسیار سخت خواهد بود.

یکی دیگر از دلایل ریجکت شدن درخواست ویزا، به ویژه توسط کشورهای اتحادیه اروپا، می‌تواند ورود متقاضی به فرودگاه‌های غیرمجاز باشد.

سایر دلایل رد شدن درخواست ویزا

  • نداشتن سابقه قبلی از سفرهای خارجی در پاسپورت یا کم بودن تعداد **سفرهای** خارج از کشور
  • نداشتن بیمه مسافرتی یا ارائه بیمه نامعتبر
  • نداشتن شرایط مناسب برای دریافت امتیازات کافی در برنامه‌های ویزای کاری
  • انقضای اعتبار نامه پذیرش دانشگاهی پیش از نهایی شدن صدور ویزا
  • داشتن ممنوعیت خروج از کشور

اعتراض به رد شدن درخواست ویزا

بهتر است بدانید که همواره امکان اعتراض به رد شدن درخواست ویزا وجود دارد. وکیل مهاجرتی شما می‌تواند با بررسی دلایل ریجکت شدن درخواست ویزا، اقدام به تکمیل مدارک و رفع نواقص نموده و پس از شرکت در دادگاه بررسی پرونده، مشکل را برطرف نماید.

البته توجه داشته باشید که روند اعتراض به رد درخواست مهاجرت، پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد و همیشه هم موفقیت‌آمیز نخواهد بود، اما امکانی است که پیش روی شما وجود دارد.

سخن آخر

داشتن مدرک آیلتس برای گرفتن ویزای مهاجرت به کشورهای خارجی کافی نیست. گرچه داشتن نمره بالای **آیلتس**، به ویژه برای مهاجرت تحصیلی، یک مزیت مهم به شمار می‌رود و می‌تواند شانس شما را **بهبود** بخشد، اما باید سایر نیازمندی‌ها و مدارک مورد **درخواست** را نیز تأمین کنید تا بتوانید اجازه مهاجرت را از سفارت دریافت کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا